Suldal er den største kommunen i Ryfylke i Rogaland med sine 1 728 kvadratmeter, og innbyggertallet ligger på rett under 4 000. Kommunen ligger midt mellom natur, elv, dal, fjell, fjord, skog og vann. Det vil med andre ord ikke være en stor utfordring å finne aktiviteter som er tilpasset de som ønsker å benytte seg av alt det spennende denne kommunen har å by på. Og kanskje finnes det noe som kan passe for akkurat deg? Under følger en liste over noe av det kommunen har å tilby deres besøkende gjester.
Fiskesafari langs elvene
For deg som er glad i å fiske er Suldal et eldorado. Her er det mulig å fiske i både sjø, elv og ferskvann. I tillegg kan Suldal by på mange interessante og morsomme aktiviteter, som blant annet laksesafari og elveekspedisjon. Under laksesafarien kler du deg i overlevelsesdrakt og flyter nedover elva. Elve-ekspedisjonen er en spennende flåteferd nedover Suldalslågen. Laksesafari er et tilbud som ikke bare den fiskeglade setter pris på, men som også viser seg å være moro for alle. Kanskje vekkes fiskeinteressen hos deg etter en liten safaritur?
Regler ved fiske i vann ved Suldal
Reglene er stort sett lik over hele landet, men det er særlig en endring som er verdt å merke seg for Suldal. For deg som fyller 25 år i kalenderåret, eller som er yngre, kan du beholde den første laksen du fanger, selv om det oppfordres til at fisken blir satt ut igjen. Alle som er fylt 18 år må også bære et eget fiskekort utgitt av staten, noe som er enkelt å ordne. Dette kortet får du bestilt på nett og det må alltid bæres på kroppen når du skal ut og fiske i Suldal.
Redskap som kan benyttes ved fiske
Ved fiske fra land er det lov å benytte seg av til sammen to agn per stand eller håndsnøre. Fra båt er det tillatt å bruke to redskaper, derimot er det kun tillat å bruke ett agn per redskap. Mellom redskapets krokstamme og krokspiss skal avstanden være 13 mm eller mindre. For enkeltkroker må avstanden ikke overstige 15 mm. Reke og gulp er forbudt, og det er også forbudt å bruke klepp. Det skal også benyttes redskaper som ikke utgjør stor skade på fisk, da det er anbefalt å sette fisken ut igjen.
Døgnkvote
Døgnkvoten for innlandsaure er ikke-eksisterende, mens det er kvote på antall laks som hver fisker får ta livet av innenfor hvert enkelt fiskekortdøgn. I Suldalslågen er døgnkvoten to fisk. All laks av hunkjønn over 75 cm er fredet og skal settes ut igjen med det samme den fanges. Kvoten er personlig og gjelder per fiskekortdøgn. Fisk som blir satt igjen mens de fremdeles er levende og i god form, blir ikke regnet inn i kvoten. Det er derimot ikke lov å sette ut død fisk. Død fisk teller inn på fiskekvoten.
Om fiskelykken skulle utebli
Skulle ikke fiskelykken stå deg bi, finnes det en annen aktivitet du kan ta deg til i Suldalslågen. På en stabil gummiflåte opplever gruppa den kjente elva Suldalslågen i Ryfylke uten store stryk. Herfra padles det nedover fra Mo Laksegard, og dere får oppleve naturen rundt og hører på historier om de de ulike områdene og hvordan de har trukket til seg engelske lorder. Turen avsluttes med en guidet tur ved den storslagne Sandsfossen og et besøk på Laksestudioet. Turen passer for alle aldre, men kanskje best for de mellomstore barna.